Ærtesuppe med champagne, rejer og rugbrødscrunch

Den skønneste ærtesuppe med champagne - perfekt som forret!

En ualmindelig lækker og ekstravagant forret med champagne til gæstemiddagen

Opskrift på ærtesuppe med champagne, rejer og rugbrødscrunch

TID: 35 min. 

4 portioner.

Ingredienser:

1 skalotteløg

1 bagekartoffel (250 g)

1 spsk olivenolie til stegning

2 dl piskefløde

2 dl mælk

400 g ærter (fra frost)

Salt, friskkværnet peber

Ca. ½ dl champagne

FYLD:

Dild

Purløg

150 g rejer

RUGBRØDSCRUNCH:

4 helt tynde skiver rugbrød

30 g parmesanost

Fremgangsmåde:

1. Rugbrødscrunch:

Tænd ovnen på 180 grader.

Læg bagepapir på en bageplade, placér rugbrødsskiverne i den ene side af pladen.

Riv parmesan fint på et rivejern og fordel det i et jævnt lag i den anden side.

Bag i ca. 7 minutter, til osten er let gylden, og brødet er sprødt. Lad det køle af og bræk i mindre flager.

2. Hak skalotteløget fint. Skræl bagekartoflen, skær i terninger på ca. 2 x 2 cm. Steg løg og kartoffel i olie i en gryde i ca. 5 min., uden det tager farve.

3. Hæld fløde og mælk ved, lad det koge op. Lad det derpå simre i 15 min., til kartoffelterningerne er møre. Tilsæt frosne ærter og lad dem simre med i 2 min.

4. Blend suppen glat og jævn, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.

5. Hak dild og purløg, vend sammen med rejerne.

6. Anret suppen i fire dybe tallerkener. Læg en lille bunke rejer i midten af suppen, og drys med flager af rugbrød og parmesan. Hæld et skvæt champagne i hver tallerken direkte fra flasken ved bordet.

11 opskrifter på lækre forretter