Empanadas med oksekød

Empanadas med oksekød.

Empanadas er små brødpakker med fyld af kød eller grøntsager. Her får du de lækre sager med oksekød.

Tid: 1½ time

Dej:
250 g smør
Ca. 18 dl hvedemel
1 spsk. salt
4½ dl lunken mælk
1½ dl koldt vand
1 æg
Fyld:
3 store løg
2 fed hvidløg
1 kg oksekød
2 tsk. hvedemel
2 spsk. paprika
½ tsk. spidskommen
Salt og nykværnet peber
1 kop bouillon
Oliven uden sten
Rosiner

Sådan tilbereder du de lækre empanadas:

Sæt ovnen på 230°.
Hak løg og hvidløg. Svits dem kort og tilsæt farsen. Skru op for varmen og brun til det er gennemstegt.
Drys melet over og krydr med paprika, spidskommen, salt og peber. Tilsæt bouillon til sidst og lad det simre, mens du laver dejen.
Dej: Smelt smørret. Bland mel og salt i en stor skål. Hæl det smeltede smør i. Tilsæt mælk, vand og æg. Ælt til en smidig dej, der ikke klistrer.
Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse. Udstik runde cirkler, ca. 15 cm i diameter.
Læg 2 spsk. kødfars midt på hver dejcirkel, læg to oliven og ca. fem rosiner ovenpå. Fold dejen over fyldet, så det danner en halvcirkel og tryk kanterne godt fast, evt. med en gaffel. Pensl empanadaerne med pisket æg.
Bag piroggerne midt i ovnen 8-10 min., eller til de er fint gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist og servér lune.

I stedet for empanadas kan du også bage disse krydrede brød