Rabarbersaft med ingefær

Rabarbersaft med ingefær.

At lave rabarbersaft er som at hælde fornemmelsen af sol, varme og lange, lyse aftner på flaske.

Tid: 45 min.
Giver ca. ½ l saft

350 g rensede rabarber
10 g frisk ingefær (kan udelades)
150 g sukker

Sådan laver du rabarbersaft med ingefær:

Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Hak ingefæren fint. Hæld rabarber og ingefær i en gryde med vand og kog op. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min. 
Si væden fra og kog den op med sukker. Lad det simre, til sukkeret er smeltet. 
Hæld saften på små, rene flasker og opbevar dem på køl. Bland saften med vand, mineralvand eller hvidvin ved servering, eller brug den som sauce til f.eks. vaniljeis.


Undgå spild: 
Smag rabarbermassen, der bliver til overs, når du sier saften fra, til med sukker og spis den på 
yoghurt.

Prøv også rabarbersaft med mynte og lime

Rabarber gør sig også rigtig godt i drinks. Prøv for eksempel denne forfriskende drink.

Vidste du det om rabarber?

1. Det er let at tro, at rabarber er en frugt. Men teknisk set er det faktisk en grøntsag.

2. Rabarber har groet i mere end 2.000 år i Asien, og det er også her, den stammer fra.

3. Du skal nøjes med at spise stænglerne - rabarberens blade er nemlig giftige.

Du får flere gode facts om rabarber lige her...