Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft i glas og flaske

De store hvide hyldeblomstskærme er svære at undgå. Pluk dem og lav dem til den lækreste hjemmelavede hyldeblomstsaft, der holder sommeren ud.

Intet siger sommer som frisk, kølig hyldeblomstsaft! Men glem den kedelige hyldeblomstsaft, du kan købe i supermarkedet. For det er faktisk ikke så svært at lave sin egen hyldeblomstsaft, og så smager hjemmelavet hyldeblomstsaft 100 gange bedre end den købte.

Det tager cirka ti minutter at lave denne opskrift på hyldeblomstsaft, og så skal din hjemmelavede hyldeblomstsaft trække et par dage derefter.

Det skal du bruge til hyldeblomstsaft

1½ l kogende vand
1,2 kg sukker eller lidt mindre
40 hyldeblomstskærme
2-4 øko-citroner

Har du hyldeblomstskærme tilovers efter du har lavet hyldeblomstsaft? Så lav det til en lækker sommerlig marmelade, se opskriften her

Sådan laver du hyldeblomstsaft

Kom vand og sukker i en stor gryde og kog op til en klar sirup. Tag gryden fra varmen.

Skær citronerne i tynde skiver og kom dem i gryden med rensede hyldeblomstskærme. Rør det hele sammen, læg låg på og lad det trække køligt i 2-3 dage.

Si din hyldeblomstsaft gennem et rent viskestykke og hæld den på Atamonskyllede flasker. Hjemmelavet hyldeblomstsaft kan (hypotetisk) holde sig i køleskab hele sommeren.

Server din hjemmelavede hyldeblomstsaft med danskvand eller mousserende vin. Du kan også lave isterninger ud af hyldeblomstsaft.

Kvaset kan også spises: Tilsæt evt. lidt mere sukker og lidt vanilje, kog det op og køl af. Så har du en lækker kompot/marmelade.

Hjemmelavet hyldeblomstsaft og hjemmelavet jordbærtærte - så' det sommer! Her får du opskriften på den klassiske jordbærtærte, som passer helt perfekt sammen med hjemmelavet hyldeblomstsaft