Krydret æblecider

Æblecider - lavet af æblemost og calvados

TID ca. 10 min.

Cider er oprindelig en gæret æblemost, som er basis for æblebrændevinen calvados. Her er det lidt omvendt, for jeg varmer en god æblemost med krydderier og tilsætter efterfølgende calvados. Drikken smager himmelsk og luner både krop og sjæl.

1 liter god æblemost
4 kanelstænger
4 stjerneanis
1 spsk friskrevet ingefær
1 dl calvados
1 æble

1. Kom æblemost, kanelstænger, stjerneanis og ingefær i en gryde og varm op til kogepunktet.

2. Tag gryden af varmen og tilsæt calvados. Skær æblet i skiver og fordel dem i glassene. Hæld krydret æble-»cider« over og servér straks.

Energi pr. person 190 kcal.
Fordelt på: protein 1%,
kulhydrat 68%, fedt 1%,
alkohol 30%

TIP: Calvados kan selvfølgelig undlades, hvis man ønsker en børnevenlig drik uden alkohol.