Hyldeblomstsaft

En favorit om sommeren, som smager fantastisk når den er hjemmelavet

Hyldeblomstsaft

Det skal du bruge:

20 store klaser hyldeblomster
400 g sukker
100 rørsukker
2 citroner
20 g citronsyre
1 l kogende vand

Sådan gør du:

Klip de grove stilke af hyldeblomsterne og kom dem i en (ren) gulvspand.

Hæld sukker, rørsukker, citronsaft og -syre samt kogende vand over. Dæk spanden til og stil den køligt (f.eks. i kælderen) i 2-3 dage.

Rør i spanden hver dag.

Vask flaskerne godt og skyl dem med evt. lidt Atamon.

Hæld saften gennem en stofble, det fjerner både blomster og smådyr.

Hæld saften på rene ½-l plastikflasker og frys dem ned, til de skal drikkes.

Kan opbevares på køl en uge. Husk at flaskerne ikke skal fyldes helt, da saften udvider sig, når den fryser.

Servér hyldeblomstsaften i disse fine flasker fra Ib Laursen i SØNDAGs webshop:

Mælkeflaske med patentlåg fra Ib Laursen Klassisk flaske i flot retrostil fra Ib Laursen