Tærte med bær og nødder

Tærte med bær

En skøn tærte, hvor du bruger nødder og bær fra fryseren - perfekt til de dage, hvor du får uventet besøg eller bare lige får lyst til en nem og hurtig bid kage til eftermiddagskaffen.

En tærte behøver på ingen måde at være et tidskrævende projekt. Som altid viser Julie Hey, hvor nemt du kan sætte lækkerier på bordet - her er hemmeligheden bær fra fryseren og en god købedej. Du kan selvfølgelig også lave din egen mørdej til tærtebunden. Opskriften her rækker til 6 personer og tager 20 minutter + bagetid.

Det skal du bruge:

300 g frosne blandede bær     

1 portion mørdej el. tærtedej

75 g smør

75 g sukker

1 stort æg, str. L/XL

75 g nødder, blendede

1 spsk. kartoffelmel

Flormelis

Prøv også at bage denne lækre tærte med karamelliserede æbler

Sådan gør du:

Lad bærrene tø op i en sigte over en skål. Tænd ovnen på 180°. Kom dejen i formen, prik den og forbag i 15 min. Afkøl dejen i

formen, evt. i fryseren, i 1 time. Pisk smøret sammen med sukkeret og tilsæt æg. Vend de

blendede nødder i massen og fordel den på tærtebunden. Vend de drænede bær med kartoffelmelet og 1 spsk. flormelis. Fordel bærrene på kagen og bag den

i ovnen i ca. 35-40 min.

Lad tærten køle af på køkkenbordet og drys med flormelis lige inden servering. Smager skønt med cremefraiche til.   

Bliv klogere på nødder:

SØNDAGs guide til nødderne