Spis is

Betina Hastoft

Is kan man ikke få for meget eller for mange af - prøv disse fristende ispinde med jordbær og chokolade.

Sommer og is hører naturligt sammen – men det gør jordbær også. Her er jordbærrene blandet i isen og dyppet i hvid chokolade. Er du til is, kan det slet, slet ikke være et dårligt miks...

Hvad er hvad – fakta om is 

Jordbær-ispinde med hvid chokoladeovertræk

8-10 SMÅ IS
300 g jordbær, gerne frosne
2 past. æggeblommer
100 g sukker
½ dl Roses Strawberry
eller konc. jordbærsaft
¼ l piskefløde
200 g hvid chokolade
Frysetørrede jordbær

Blend jordbær, æggeblommer, sukker, jordbærsaft og fløde, til bærrene er findelte og cremen cremet. 
Hæld straks cremen i isforme, sæt en pind i hver og sæt dem i fryseren, til de er helt frosne. 
Hak chokoladen fint og smelt den i et højt glas over vandbad.
Rør jævnligt i chokoladen og tag den af varmen, når den er relativ tyndtflydende.
Løsn isen fra formen og dyp den hurtigt i chokoladen, drys med frysetørrede jordbær og læg den i fryseren, til den skal nydes.
Gentag med resten af ispindene.

Få fire andre slags is med frugt
Is med youghurt og peach melba

Ispinde med blåbær

Yoghurt-is med brombær

Jordbær-iskys

 

 

Vild med sommeris  - her får du 6 friske bud