Sæson for blommer

Martin Tanggaard

De saftige, søde og syrlige frugter er her nu – så gå på blomme- og mirabellerov, pluk dem i haven eller køb dem ved vejkanten eller i supermarkederne...

Blommer er meget anvendelige – brug dem i kager, salater og lækkert tilbehør som marmelade og chutney. Der er mange forskellige, find dine egne favoritter – som hovedregel er gule og røde mirabeller, de andre blommer.

Det sunde mellemmåltid  - det kunne være frugt

Blommekage

Det tager 1 time og 15 min. at få kagen på bordet.

600 g blommer
200 g smør
200 g sukker
4 æg
2 tsk. bagepulver
300 g mel
1 dl mælk

Topping:
2 spsk. raps
1 tsk. kanel
3 spsk. farin
25 g smør
2 spsk. mandelsplitter

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Vask, tør og halvér blommerne og fjern stenene. Skær dem i tynde både.
Pisk blødt smør og sukker sammen. Pisk æggene i ét ad gangen.
Bland bagepulver og mel og rør det i dejen skiftevis med mælken.
For en springform, diam. 22 cm, med bagepapir og hæld halvdejen af dejen heri.
Fordel halvdelen af blommerne ovenpå og hæld resten af dejen over.
Fordel de sidste blommer ovenpå.
Smuldr rasp, kanel og farin sammen med smør og fordel det over blommerne.
rys mandler øverst og bag kagen i ca. 45 min.
Afkøl på en rist, inden kagen tages ud af formen.
Servér evt. flødeskum eller cremefraiche til kagen, men den er også fantastisk uden. Den er iøvrigt også god, dagen efter den er bagt.

Her får du fire opskrifter, hvor blommer er anvendt vidt forskelligt

Bruschetta med parma og blomme

Blomme i madeira

Æble-blomme-marmelade

Clafoutis