Risalamande med myslitopping og kirsebærgele

Risalamande med myslitopping og kirsebærgele

Rester af risalamande kan du nemt servere på en ny måde. Så se her, hvor den får selskab af sprød myslitopping og kirsebærgele. Uhm!

Risalamande kan man næsten ikke få nok af! Og uanset om du har rester, der skal serveres på en ny måde, eller starter fra bunden, er denne opskrift en lækker nyskabelse på julens borde. Opskriften rækker til 6 personer og tager et par timer, hvis du begynder med at koge grød.

Du skal bruge:

1½ liter økologisk sødmælk

2 dl grødris

1 tsk. salt

ENDVIDERE

200 g mandelsplitter

2½ dl piskefløde

Korn fra 1 vaniljestang 

3 spsk. flormelis

MYSLITOPPING

2 dl havregryn

50 g mandler

50 g farin

50 g tørrede kirsebær

KIRSEBÆRGELE

1 stort glas kirsbærsauce

2 blade husblas

Prøv også risalamande med sveskegrød og honningmandler

Sådan gør du:

Kog mælken op, skyl risene og kom dem i den kogende mælk. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene koge i 45-50 minutter under jævnlig omrøring.

Tag grøden fra varmen og tilsæt salt – grøden må ikke være for tyk, da den stivner yderligere under afkøling. Lad den køle helt af.

Rist mandelsplitter på en tør pande, til de er lysebrune og sprøde.

Pisk fløden til skum med vaniljekorn og flormelis. Vend flødeskum og mandler i den afkølede grød.

Varm kirsebærsaucen op og tag den fra varmen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid den og opløs den i den lune sauce. Kom sauce i bunden af portionglas.

Fordel havregryn, finthakkede mandler og farin på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200° i 10 minutter, til det er flot gyldent. Afkøl på bagepapir og vend tørrede kirsebær i.

Fordel grøden på toppen af kirsebærgeleen og drys med den hjemmebagte mysli lige før servering.

Den gode julefrokost