Rabarberkompot med koldskålscreme og knas

Rabarberkompot med koldskålscreme og knas

En meget yndig og lækker dessert med rabarberkompot, der ligger let i maven.

Tid: 30 min.
4 personer 
 

Ingredienser til rabarberkompot med koldskålscreme og knas:

300 g snittede rabarber
100 g sukker
½ stang vanilje
300 g græsk yoghurt 2 %
50 g flormelis
½ stang vanilje
2 spsk. citronsaft
Revet, økologisk citronskal
100 g myslibolle el. nøglehulsmærket mysli
 
 

Fremgangsmåde

Bring langsomt de snittede rabarber i kog sammen med sukker og vaniljekorn.
Lad det simre 5 min. og sæt det til afkøling.  
Rør yoghurt, sigtet flormelis og vaniljekorn sammen.
Smag til med citronsaft og lidt fintrevet citronskal.
Fordel rabarberkompotten i glassene og kom koldskålscreme ovenpå. 
Drys med enten en myslibolle, der er skåret i meget tynde skiver, ristet og brækket i stykker eller med god mysli.
Servér straks.
 
Energi pr. person: 345 kcal. Fordelt på: fedt 12 %, protein 11 %, kulhydrat 77 %
 
Vi har også samlet et galleri til dig, med 15 lækre opskrifter med rabarber.
 

15 opskrifter med rabarber