Pandekager med ricotta og kirsebærsauce

Pandekager med ricotta og kirsebærsauce

Pandekager er altid gode – her får de et tvist med ricotta i dejen og så er de serveret med kirsebærsauce.

Pandekager er altid gode - her får de et tvist med ricotta i dejen og serveret med kirsebærsauce.

Disse pandekager med ricotta og bærsauce tager ca. 45 min. at lave. Der bliver ca. 12 stk.

Det skal du bruge til pandekager med ricotta og kirsebærsauce
 

Kirsebærsauce Pandekager Servering
2 tsk maizena
1 dl vand
4 dl kirsebær
1 spsk smør
2 spsk brun farin
1 spsk citronsaft

 

1½ dl hvedemel
2 spsk sukker
½ tsk bagepulver
Salt
3 dl ricotta
4 store æggeblommer
1 dl mælk
3 store æggehvider
Smør til bagning
Græsk yoghurt

 

Prøv også: Pandekager med nutella

Sådan laver du pandekager med ricotta og kirsebærsauce

Lav saucen først: Pisk maizena med ½ dl vand i en lille skål.

Halver kirsebær og fjern stenene.

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt kirsebær, resten af vandet og brun sukker. Rør rundt, og når sukkeret er opløst, tilsæt maizenaopløsningen.

Bring saucen i kog, tilsæt mere vand, hvis det bliver for tykt. Efter ca. 1 min. fjernes gryden fra varmen, og citronsaften tilsættes.

Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.

I en anden skål piskes ricotta og æggeblommer, til det er lyst og skummende, og melblandingen piskes i lidt efter lidt sammen med mælk.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Varm en pande op. Smelt lidt smør og kom dejen ud på panden i store spiseskefulde.

Når pandekagernes overflade bliver fyldt med små bobler, vendes de med en paletkniv. Steg, til pandekagerne er jævnt gyldne på overfladen.

Server pandekager med kirsebærsauce og yoghurt.

Lækre opskrifter med søde kirsebær

Grillede lammekoteletter
med kirsebærsauce
Salat med
varm gedeost
Ricottapandekager
med bærsauce
Is-dessert med
to søde saucer
Ostekage med
kirsebær
Upside down
kirsebærkage