Ostekage med kirsebær

Tilbered det meste dagen før: Ostekage med lækker kirsebærsauce smagt til med rom.

Tilbered det meste dagen før: Ostekage med lækker kirsebærsauce smagt til med rom.







Ostekage med kirsebær (TID: 45 min. + bagning, 12 pers.)

Ingredienser

Bund: Fyld: Pynt:
150 g digestive kiks
50 g usaltet smør
45 g rørsukker
Smør til formen
400 g flødeost
1 dl sukker, gerne rørsukker
2 dl creme fraiche
1 spsk citronsaft
2 tsk vaniljeessens.

1 spsk maizena
250 g kirsebær
2 tsk rørsukker
2 spsk mørk rom
50 g blåbær



Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader.

Knus kiksene i en foodprocessor. Smelt smørret og bland det med rørsukker og kiksesmulderet.

Smør en springform, diam. 22 cm, og tryk kiksblandingen ud i bunden. Bag den i ca. 8 min. og afkøl.

Pisk flødeosten med sukker med en håndmikser, indtil blandingen er klumpfri.

Tilsæt cremefraiche, citronsaft og vanilje.

Fordel osteblandingen på den bagte tærtebund og stil i køleskab mindst 4 timer, gerne natten over.

Pisk maizena med ½ dl vand i en lille gryde.

Halver og udsten kirsebærrene og kom endnu ½ dl vand og sukker i gryden.

Rør rundt og kog op, tilsæt mere vand, hvis det bliver for tykt.

Fjern gryden fra varmen efter ca. 1 min., og tilsæt rom.

Afkøl saucen, inden den forsigtigt hældes ud over kagen, der pyntes med blåbær lige før servering.


Lækre opskrifter med søde kirsebær




Grillede lammekoteletter
med kirsebærsauce
Salat med
varm gedeost
Ricottapandekager
med bærsauce



Is-dessert med
to søde saucer
Ostekage med
kirsebær
Upside down
kirsebærkage