Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage

Den klassiske rugbrødslagkage - også kaldtes brødtærte - smager fantatstisk og passer ikke kun på det sønderjyske kaffebord, men også på et helt almindeligt kaffebord

Opskrift på klassisk rugbrødslagkage

Det tager cirka 30 minutter at lave rugbrødslagkage og det tager cirka 45 minutter at bage rugbrødslagkagen

Ingredienser til rugbrødslagkagen

Bunde
6 æg
150 g lyst rørsukker
200 g rugbrød uden kerner
2 spsk kakao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
50 g hasselnødder
Smør eller olie til formen

Fyld
½ l piskefløde
50 g chokolade
50 g hasselnødder

Tilberedning - sådan bager du rugbrødslagkagen

Tænd ovnen på 180 grader.

Læg bagepapir i bunden af en springform, diam. 20-22 cm, og smør kanterne.

Bunde til rugbrødslagkage: Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukker og æggeblommer hvide med en elpisker.

Tilsæt fintrevet rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede nødder.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad flere omgange.

Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min. Lad den køle af, og del den i 2 bunde.

Pisk fløden til blødt skum. Hak chokolade og nødder groft. Læg bundene sammen med halvdelen af flødeskummet, og fordel resten på toppen af rugbrødslagkagen, der pyntes med chokolade og nødder. Servér straks.

Tip til din rugbrødslagkage
Smør et tyndt lag kirsebær- eller solbærsyltetøj på bundene, før du lægger din rugbrødslagkagen sammen med flødeskummet.