Opskrift på kransekage: Bag selv nytårsaftens flotteste kransekage

Ingen nytårsfest uden kransekage. Det er både nemt og sjovt at bage sit eget kransekagetårn. Her guider vi dig gennem de seks trin til den klassiske midnatskonfekt. Og hvis du mere er til at lave kransekagestykker, forklarer vi også det.

Opskriften på kransekage rækker til 15 personer

Ingredienser til kransekage

500 g ren marcipan

100 g flormelis

2 æggehvider

Glasur

150 g flormelis

½ dl vand

Kransekage kan også laves med chokoladefyld. Find opskriften her

Sådan laver du din kransekage

Rør marcipanen sammen med flormelis og æggehvider, og kom den i en stor sprøjtepose.

Tegn 5 cirkler med forskellig diameter: 7, 8½, 9½, 11 og 12 cm på et stykke bagepapir. Er det besværligt med cirkler, kan du i stedet tegne 5 streger med længderne 22, 26, 30, 34 og 38 cm.

Sprøjt kransekagemassen ud i lange pølser. Rul pølserne lidt i hånden og læg dem på cirklerne på bagepapiret. Har du tegnet streger, skal du skære massen til, så den passer til længderne. Form herefter 5 cirkler.

Pres kransekagerne lidt mellem to fingre, så de får en trekantet form, og bag dem i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Køl dem af på en bagerist.

Rør flormelis og vand sammen til en jævn glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose, sprøjt den på kransekageringene, og lad dem tørre lidt.

Sprøjt lidt glasur rundt på toppen af kransekageringene, og sæt dem oven på hinanden. Lad kagen tørre og pynt den med nytårspynt. Anret kransekagen på et fad og server med sød mousserende vin.

Mangler du inspiration til lækre forretter? Her får du 11 lækre forretter til din nytårsmenu

Hvis du hellere vil have kransekagekonfekt

Orker du ikke at bygge et tårn, kan du lave konfektstykker i stedet. Fyld dejen i en sprøjtepose, og tryk små kager ud på en plade med bagepapir. Pynt med nødder og cocktailbær.

Bag kagerne i 8-10 minutter ved 200°. Dyp evt. bunden i smeltet chokolade.