Opskrift på klassiske havregrynskugler

Klassiske havregrynskugler

Havregrynskugler er ikke kun noget der hører sig julen til. Tvært imod - havregrynskugler kan spises året rundt!

Få opskriften på klassiske havregrynskugler - som vi kender dem fra barndommen. Og nej der er hverken sparret på smør eller kakao i denne opskrift på havregrynskugler

Når det bliver jul og sne udenfor, så er det tid til at hygge i køkkenet med børnene. I kan bage småkager, stege æbleskiver eller trille konfektkugler. De klassiske havregrynskugler, som vi kender fra barndommen, med masser af smør, havregryn og kakao er og bliver de bedste ! Alle børn skal prøve at lave gammeldags havregrynskugler med deres forældre.

Disse kugler er rigtig nemme at lave, og børnene kan sagtens være med. Faktisk er de så nemme at lave, at det sværeste er ikke at spise dem alle på én gang!

Ingredienser til havregrynskugler

250 g økologisk havregryn
200 g flormelis
100 g smør/margarine
50 g kakao
7 spsk færdiglavet kaffe
Romessens
Kokosmel

Prøv også vores sunde havregrynskugler

Sådan laver du havregrynskugler

Ælt gryn, flormelis, smør, kakao og kaffe sammen og smag dejen til med romessens. Tril kugler af massen og rul herefter de færdige kugler i kokosmel.

Læg de færdige kugler på køl mindst et par timer og opbevar dem herefter i dåser.

Server de klassiske havregrynskugler for dine gæster eller når lysten til noget sødt melder sig.

Müslikugler er en ny og sundere variation over de klassiske havregrynskugler - perfekt alternativ til dig, der vil holde den sundere linjer

Er du helt vild med chokolade? Klik dig igennem det inspirerende galleri med 25 fantastiske opskrifter med chokolade

Artiklen indeholder affiliate links.