Marcipan-, krymmel- og kokoskugler

Lækker julekonfekt med masser af marcipan og kokos

Marcipankugler med nødder

Tid: 30 min.

50 g ristede hasselnødder
50 g flormelis
200 g rå marcipan
200 g blød nougat
½ tsk natron
1 pasteuriseret æggehvide

Pynt:
Finthakkede hasselnødder

Varm ovnen op til 160 grader og rist de hele hasselnødder 10-15 min. Læg dem derefter i et viskestykke og gnid dem imod hinanden for at fjerne skallen.

Smelt flormelis på panden over svag varme uden at røre. Tilsæt hasselnødderne og rør dem godt med den smeltede flormelis. Tilsæt lidt natron for at gøre nougaten mere sprød. Hæld nougatblandingen ud på en plade med bagepapir til afkøling. Knus nougaten.

Bland den knuste nougat med marcipanen og den bløde nougat. Brug æggehviden som bindemiddel. Form massen til 30-40 små kugler. Tril dem i finthakkede hasselnødder.
 

Krymmelkugler

Tid: 30 min.

125 g smør
3 dl havregryn
1 dl kokosmel
1½ dl flormelis
½ dl kakao
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk pulverkaffe
1 spsk piskefløde

Pynt:
Chokoladekrymmel

Bland alle ingredienserne godt sammen. Form ca. 60 små kugler af blandingen og tril dem i chokoladekrymmel.
 

Kokoskugler

Tid: 30 min.

100 g usaltet smør
2½ spsk kakao
1 dl piskefløde
3-4 spsk spiritus efter eget valg
225 g kokosmel
1 dl havregryn
3 dl rosiner
1 dl flormelis

Pynt:
Kokosmel

Rør smørret blødt og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Ælt blandingen til en ensartet masse og tril den til kugler. Dæk dem med folie og vent et par timer, før de rulles i kokosmel.
 

Prøv også:

Pic4600_109x95.jpgNem blomme i Madeira
Pic4639_109x95.jpg Mandelbrud
Pic2789_109x95.jpg Juleæblekage i kop
Pic2704_109x95.jpgFransk nougat

Pic2695_109x95.jpg Vanilje-flødekarameller