Mageløse brombær

Betina Hastoft

Find et brombærkrat - glem at det har torne og få belønningen ved at samle så mange bær som muligt. Du kan også bare købe nogle bakker i supermarkedet og gå i gang - her får du opskrifter.

Når sommeren går på hæld, er det brombærtid.
Og da de vokser vildt mange steder, er det bare med at komme afsted.
For de sorte bær er supersunde, rige på E-, C- og K-vitaminer og har desuden et højt indhold af kostfibre.
De kan kommes i alskens kager og desserter – eller i salaten og nydes sammen yoghurten om morgenen

Så mange bær skal du spise for at styrke din sundhed

Brombærmazariner

Det tager bare 10 min. + lidt tid til afkøling af lave de 6 kager.

Det skal du bruge:
2 æggeblommer, evt. pasteuriserede 
2 spsk. sukker
½ stang vanilje
1½ spsk. majsstivelse
2 dl sødmælk
6 små mazarinkager eller 1 stor (færdigkøbt)
36 brombær, ca. 250 g 

Sådan gør du:
Pisk æg, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en lille gryde.
Tilsæt mælk og kog op under konstant omrøring i ca. 3 min., til cremen tykner.
Hæld den i en skål og lad den afkøle.
Mos 3 brombær og rør dem i vaniljecremen.
Smør mazarinkagerne med creme og pynt med friske brombær.
 

Her får du fire ekstra opskrifter med brombær

Den sunde: Morgenmadsshot med brombær og knas

Æble-brombær crumble

Pandekager bagt med spelt og brombær

Dessertsurprise med brombær