Hindbærroulade

Hindbærrouladen er en skøn klassiker, som smager vidunderligt, når den er hjemmelavet.

Det tager cirka 15 min. + hviletid: 30 min. at bage hindbærroulade

Hindbærroulade

10 personer

Dette skal du bruge

Bund
3 æg 120 g sukker
2 spsk sødmælk
Skal af øko-appelsin
Korn fra 1 vaniljestang
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
 

Fyld og drys
3 spsk sukker
2 spsk frysetørrede hindbær
Ca. 150 g hindbærsyltetøj

Hvis du er vild med hindbær, kan du også prøve denne hindbærmousse med makroner

Sådan gør du

Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt mælk, fintrevet appelsinskal og vaniljekorn. Bland mel og bage- pulver, og vend det i æggesnapsen. Bred dejen ud, ca. 25 x 35 cm, på en bageplade med bagepapir og bag bunden midt i en 225 grader varm ovn i 5 min. Drys sukker og knust frysetørret hindbær på den nybagte bund, læg et stykke bagepapir i samme størrelse som bunden over, og vend den ud på papiret, smør hindbærsyltetøj på i et jævnt lag og rul den sammen, mens den er lun, til en tæt rulle i bagepapir, på den led, hvor rouladen bliver tykkest. Sprækker bunden lidt, kan det dækkes med sukker. Lad den hvile mindst 30 min., drys evt. mere sukker på og skær den i 2½ cm tykke skiver.
 

En ægte klassiker er hindbærsnitten - få opskriften her Mette Blomsterbergs hindbærsnitter her

Artiklen indeholder affiliate links.