Formaggio Gorgonzola med figen-nøddekompot

Gorgonzola med en skøn hjemmelavet figen-nøddekompot

Gorgonzola med en skøn hjemmelavet figen-nøddekompot






Formaggio Gorgonzola med figen-nøddekompot
Til 8-10 pers.

Ingredienser Fremgangsmode
Gorgonzola -
beregn min. 25 g pr. pers.
Grissini
Italiensk brød

Figen-nøddekompot:
175 g figner
1 stang kanel
¼ liter kraftig rødvin
75 g honning
50 g valnøddekerner
Fjern stilken og skær fignerne i kvarte eller halve
afhængig af størrelse.

Læg dem i en gryde sammen med kanel, rødvin og
honning og lad det simre 10 min.

Tilsæt grofthakkede valnøddekerner og kog endnu
5 min.

Afkøl og server kompotten til osten sammen med
grissini og lunt brød.

Tip
Lav gerne kompotten i op til en uge, inden du skal bruge den. Opbevar den i et syltetøjsglas i køleskabet.