Engelsk julefrugtkage

En ægte engelsk klassiker i julemåneden

1 rund kage

Tid: 1 time + bagning

800 g tørret frugt (rosiner, svesker, figner, abrikoser)
1½ dl cognac eller calvados
250 g blødt smør
500 g muscodovasukker
6 æg
300 g hvedemel
1 stang vanilje
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
½ tsk salt
200 g blandede hasselnødder, valnødder og mandler

Pynt:
250 g flormelis
1 æggehvide
En håndfuld cocktailbær

Skær svesker, figner og abrikoser i terninger på størrelse med rosinerne. Hæld ½ dl cognac/calvados over og lad det stå og trække i 1 time.

Opvarm ovnen til 150 grader.

Rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland melet med kornene fra vaniljestangen og de øvrige krydderier og hæld det i. Vend dejen godt rundt. Tilsæt frugten, resten af cognac/calvados og nødderne.

Hæld dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden og bag kagen midt i den 150 grader varme ovn i 2 timer.

Sluk for varmen og lad kagen bliver stående i ovnen, til den er helt kold, eventuelt til næste dag.

Rør flormelis og æggehvide sammen og fordel glasuren over kagen. Pynt med cocktailbær og bind evt. et bredt silkebånd om kagen.