Den bedste opskrift på risengrød

risengrød

Hjemmelavet risengrød med en god klat smør og kanelsukker er et sikkert hit til julens fester. Her får du den bedste og nemmeste opskrift.

Risengrød

Tid: Cirka 1 time

Ingredienser- risengrød:

2 dl vand
100 g grødris
6 dl mælk
Evt. 1 vaniljestang
Evt. salt
Evt. kanelsukker og smør

Sådan laver du risengrød

Kog vandet op i en gryde.

Hæld risene i og rør rundt, til vandet koger.
Hæld mælken i lidt ad gangen og rør, til mælken koger.

Dæmp varmen og lad grøden simre færdig under låg i ca. 50 min. Rør i den undervejs.

Tag låget af de sidste 10 min., så væsken kan fordampe, og grøden bliver fast.

Hvis grøden skal serveres som risengrød, kan den smages til med en anelse salt og serveres med kanelsukker og smørklat.

TIP: Risengrød kan også bruges dagen efter, hvis den sættes på køl

Risengrød kan let brænde på, og det kan være svært at få gryden ren igen. Her får du de bedste husmorråd, så du undgår at grøden brænder på.