Clafoutis

TID: 1 timeKlassisk fransk frugtdessert, der skal spises lun. Smager skønt, enten alene eller med lidt græsk yoghurt eller en klump is til.DEJ5 æg100

TID: 1 time

Klassisk fransk frugtdessert, der skal spises lun. Smager skønt, enten alene eller med lidt græsk yoghurt eller en klump is til.

DEJ
5 æg
100 g sukker
75 g mel
1½ dl fløde
1 dl mælk
2 tsk citronskal
1 spsk rom

BÆR
700 g blandet frugt, fx nektarin, ­blomme, abrikos, hindbær, blåbær
Smør til fadet

PYNT
Citronmelisse
Bær
Evt. yoghurt 10%
eller vaniljeis

Pisk æggene skummende med sukker. Rør mel, fløde, mælk, citronskal og rom i.
Rengør frugter og bær. Tag nogle bær fra til pynt. Fjern stenene og skær de større frugter i mindre stykker. Smør et ildfast fad og fordel frugterne heri.
Hæld æggemassen over frugterne og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til kagen er lysebrun og giver efter for et let tryk.
Pynt med bær og citronmelisse og servér evt. med en skefuld yoghurt eller is til.