Chokoladekage med syltede rabarber

Chokoladekage med syltede rabarber

Opskrift: Prøv denne chokoladekage til både fester og hverdag - de lyserøde rabarber giver kagen et smukt og feminint touch

Chokoladekage med syltede rabarber

(tid: 20 min. (rabarber) +30 min. (kage).Bagetid: 25 min. Hvile: 1 time)

Ingredienser
(10-12 pers.)
200 g mørk chokolade 70%
200 g smør
6 past. æggeblommer (3 bægre)
200 g flormelis
6 past. æggehvider (4 bægre)

Syltede rabarber:
Saft fra 2 appelsiner
1 dl vand
2 dl rørsukker
½ stang vanilje
400 g rabarber

Prøv også: Vild med chokoladekage? Prøv denne skønne en af slagsen med kaffeglasur

LÆS MERE: Mere rabarber? Camilla Plum giver dig her opskriften på sin udsøgte rabarbertærte


Under artiklen finder du 25 skønne opskrifter med chokolade

Fremgangsmåde - Chokoladekage med syltede rabarber

Smelt chokolade og smør over et vandbad.

Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem med chokolademassen.

Pisk æggehviderne stive, og vend også dem med chokolademassen.

Tag halvdelen af kagemassen fra, og sæt den på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform, diam. 20 cm, der er smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170 grader varm ovn i 20-25 min. Lad den afkøle, den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse.

Fordel den kolde mousse over kagen. Syltede rabarber: Kog appelsinsaft, vand, sukker, vaniljekorn og -stang, til sukkeret er opløst, og konsistensen er som tykflydende sirup. Skyl og skær rabarberne i tynde skiver let på skrå, og hæld lagen over.

Servér kagen i små stykker med lidt syltede rabarber på.

LÆS MERE: Lyserød creme ser altid utrolig indbydende ud ved siden af en chokoladekage, så prøv denne chokoladekage med lækker rødbedecreme på toppen

Artiklen indeholder affiliate links.