Cheesecake med koldskål

Cheesecake med koldskål

En cheesecake med koldskål som sommerdessert er bare uimodståelig!

Cheesecake med koldskål

Denne cheesecake med koldskål tager ca. 1½ time at lave, inkl. afkøling

Opskriften giver 6 stk cheesecake med koldskål.

Det skal du bruge til cheesecake med koldskål:

100 g kammerjunkere 

25 g smør

Ostecreme:

1 blad husblas

200 g flødeost

1 dl kærnemælk

½ vaniljestang 

2 spsk flormelis

½ dl piskefløde

Topping:

100 g rabarber

100 g jordbær

50 g syltesukker

Prøv også en lækker cheesecake med to slags chokolade

Sådan laver du cheesecake med koldskål:

Knus kammerjunkerne med en kagerulle, eller hak dem med en kniv. 

Vend kagesmulderet i smeltet smør over svag varme i ca. 10 min. Afkøl det.

Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min. 

Rør flødeosten med kærnemælk, vaniljekorn og flormelis. 

Varm fløde op i en lille gryde. 

Knug husblassen fri for vand og opløs den i den lune fløde. 

Hæld fløden i ostecremen. 

Fordel lidt af det afkølede kagesmulder i seks glas. Hæld cremen over og stil på køl i ca. 1 time. 

Rens rabarber og jordbær og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en gryde med syltesukker og lad det koge langsomt op. Kog i et par min., til det tykner. Afkøl.

Pynt cheesecaken med frugttopping og kammerjunktopping før servering.

Vild med denne skønne sommerdessert? Prøv også en let og fløjlsblød citronfromage