Cheesecake med blåbær

Cheesecake med blåbær

En cheesecake kan varieres på mange måder. Her får du en appetitlig udgave med blåbær.

En cheesecake med blåbær giver et flot snit, når du skærer den ud.

4-6 pers.
15 min. + køletid

60 g tørrede abrikoser
80 g makroner
50 g usaltede pistaciekerner
75 g smør
3 blade husblas
175 g hvide chokoladeknapper
175 g mascarpone
1 dl piskefløde
200 g blåbær + lidt til pynt

Sådan tilbereder du din cheesecake:

Hak abrikoser, makroner og pistaciekerner fint. Gem evt. ½ dl af blandingen til pynt. Tilsæt smør og vend det til en klistret masse.

Klip bagepapir til bunden af en springform med en diameter på 18 cm, læg det i bunden af formen og fordel massen ovenpå. Pres massen lidt sammen og kom den på køl.

Læg husblas i koldt vand i 5 min.

Smelt chokoladen over vandbad, tilsæt 2 spsk. fløde, tag husblassen op af vandet og smelt den forsigtigt i chokoladen.

Pisk mascarpone med resten af fløden og tilsæt chokoladeblandingen.

Kom blåbær i oven på makronmassen i formen og hæld chokoladecremen over. Kom kagen på køl i 5 timer.

Pynt evt. med knas og blåbær og nyd kagen afkølet.

Vil du ha' mere cheesecake? Så prøv denne med chokolade