Camilla Plums opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot

Camilla Plum giver dig hemmeligheden bag sin dejlige og klassiske rabarberkompot - brug den både til steg, ost og i desserter

Rabarberkompot er en helt igennem fantastisk sommerdessert. En rabarberkompot bliver også kun bedre af du bruger rabarber du selv har brugt. Her får du rabarberkompot a la Camilla Plum.

Ingredienser til rabarberkompot

2 bdt. rabarber, ca. 14 stængler
200 g sukker

Kan du ikke få nok af de lækre rabarber? Her får du opskriften på rabarbertærte


Sådan laver du rabarberkompot

Tænd ovnen på 200 grader.

Tag bladene af og rens foden for brune kanter. Foden er det lækreste på en rabarberstængel. Skyl grundigt.

Skær stænglerne i stykker af valgfri længde. Læg dem i et ovnfast fad. Drys sukkeret på, og bland det grundigt med rabarberstykkerne. Dæk fadet af med stanniol og sæt det i ovnen, til rabarberne er møre, det
tager 10-20 min og så er din rabarberkompot færdig

Hvis der er noget rabarberkompot tilovers, kan den kommes i et syltetøjsglas og holder sig fint på køl en uges tid.

Sommer er ikke kun lig med rabarber. Her får du 15 uimodståelige opskrifter på desserter og kager fyldt med sommerens mange lækre bær

TIP fra Camilla Plum!

Rabarber er enormt anvendeligt i det salte køkken, hvor rabarberkompot er et dejligt tilbehør til næsten alt: frikadeller, stegt fisk og alle slags steg, på ostemaden og til kylling. I dessert og kager er den mere end fin.
Rabarber skal hverken skrælles eller have skåret den lyse, fine fod af. Hvis du synes, kompotten er rivsur, koger man saften fra fadet op med mere sukker og køler det hele af igen, guider Camilla Plum.

Du kan købe Camilla Plums bøger HER >>

Artiklen indeholder affiliate links.