Cheesecake med gin-tonic-top

Cheesecake med gin-tonic-top

Cheesecake, ostekage - kær kage har mange navne. Prøv denne variant med gin-tonic-gelé på toppen.

Tid: 20 min. + afkøling og bagetid
6 små kager
 

Cheesecake tilbereder du sådan her:

 
Bund:
250 g digestivekiks
2 spsk. sukker
100 g smeltet smør
 
Creme:
200 g flødeost
250 g mascarpone
80 g rørsukker
Skal og saft fra 1 økologisk citron
6 blade husblas
Lidt friske timianblade
 
Gelé:
8 blade husblas
Saft fra 1 økologisk citron
Saft fra 2 økologiske appelsiner
100 g sukker
4 spsk. gin
3 dl tonic
 
Endvidere:
6 små udstikkerforme på 
7 cm i højden og 5 cm i diameter (eller en springform på 
20 cm i diameter)
 
 
Bunden: 
Blend kiks med sukker, tilsæt smør og blend godt. Tryk kiksemassen ned i formene. Stil på køl. 
 
Cremen: 
Rør flødeost og mascarpone med sukker til en cremet masse. Tilsæt citronskal og -saft. 
Udblød husblassen i koldt vand, ca. 5 min. Vrid den let og smelt den forsigtigt over et vandbad. Lad massen køle helt af og pisk den i cremen. Fordel cremen på kiksebundene og stil dem på køl i 2 timer. 
Tag kagerne ud af køleskabet og fordel 4-5 timianblade på hver.
 
Gelé: 
Blød husblassen ud i koldt vand. Varm saften fra citronen og appelsinerne i en sauterpande, tilsæt sukker og skal. Vrid husblassen fri for væde og opløs den i den varme citrussaft. Rør gin og tonic i og hæld geléen over den kolde kage. Stil i køleskabet i 2 timer, så den sætter sig.