Små pandekager med lun æblesnask

Små pandekager med lun æbleflæsk

Opskrift: Har du brug for en eftermiddagssnack af den mindre sunde, men helt fantastiske slags? Så prøv disse små pandekager, og nyd livet!

Små pandekager med lun æblesnask

Tid: 25 min.

Det skal du bruge til pandekager med æbleflæsk

Pandekagedej:
3 æg
3-3½ dl sødmælk
1 nip salt
130-150 g hvedemel
Smør til bagning
2 tsk sukker
¼ tsk vaniljesukker, kardemomme eller revet citronskal
Evt. 1 tsk bagepulve

Minipandekager med lun æblesnask:
2 æbler
2 spsk honning
1 dl rosiner
1 dl hasselnødder

LÆS MERE: Er du vild med pandekager? SØNDAG har samlet fem fortryllende opskrifter med pandekager, der giver ny inspiration til en gammel dessertklassisker, så du kan spise den morgen, middag og aften. Se alle opskrifterne her

Sådan laver du pandekager med æbleflæsk

Pandekagedej:
Pisk æg, mælk og salt.

Bland og si de tørre ingredienser, og rør mælkeblandingen i.

Lad dejen hvile i køleskabet i ½-1 time.

Minipandekager med lun æblesnask:
Bag pandekagerne på en pande i rigeligt smør evt. på en blinispande.

Fjern æblernes kernehuse, skær æblet i tynde skiver og rist på panden i 2 spsk smør og honning.

Tilsæt rosiner og hakkede nødder og vend det sammen. Servér det lune æbletilbehør til pandekagerne evt. med en god kop eftermiddagste.

LÆS MERE: Vil du gerne være lidt sundere ud på eftermiddagen? Så lav dig et grøntssagsfad og pift det op med et par lækre dips. Se opksrifter på sunde dips her