Scones med appelsin og kanel

Giv de klassiske scones en dejlig smag af apelsin og kanel – få opskriften her

Tid: Ca. 30 min. inkl. bagning, 18 stk.

Ingredienser

175 g hvedemel

50 g grahamsmel

4 tsk bagepulver

1 tsk kardemomme

1 spsk kanel

1 spsk sukker

½ tsk salt

50 g smør

1 økoappelsin

2-2½ dl piskefløde

Kanelsnegle - en velsmagende med masser af kanel. Få opskriften her!

Servering:

Syltetøj og flødeskum

Server dine lækre scones med en kop dejlig varm chokolade. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade

Opskriften kommer fra SØNDAGs nye magasin Glad for MAD - et overflødighedshorn af alt det gode, du kan servere ikke alene i juledagene, men også i den dejlige tid op til.
Magasinet er på gaden i denne uge (uge 46).

Sådan gør du

Bland de to slags mel, bagepulver, kardemomme, kanel, sukker og salt i en skål.

Hak smørret og ælt det i blandingen sammen med appelsinskal og fløde.

Dejen må ikke være for klisteret, juster evt. med lidt hvedemel eller fløde.

Læg dejen på et meldrysset bord og rul den med en kagerulle ud i en 2 cm tyk plade.

Stik scones ud med en udstikkerform eller et glas, diam. ca. 3½ cm.

Bag dem i en 225 grader varm ovn på næstnederste rille i 12 min.

Server scones lune eller kolde med en stor skefuld flødeskum og lidt syltetøj.

Vil du have SØNDAG sendt lige til døren - hver uge?

Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud >>