Sådan får du bagningen til at lykkes

Der er ikke noget bedre end duften og smagen af friskbagt brød. Her får du 4 tips, så dit brød bliver endnu bedre næste gang

Elsker du også at bage, men er du ofte i tvivl om, hvilken type mel du skal bruge, hvor lang tid dit brød skal hæve og hvor lang tid dit brød skal have i ovnen.

Louise Hey, der er kogebogsforfatter, giver dig her 4 gode tips, så du kan tage et endnu bedre brød ud af ovnen næste gang du bager.

LÆS MERE: Vil du prøve noget nyt - prøv denne opskrift på spinatfocaccia, der både er super lækker og nem at lave.

Louise Heys bedste bagetips

Mel

Grove melsorter optager væsken langsommere end hvedemel. Pas på, at dejen ikke bliver for tør under æltningen, da melet langsomt vil opsuge væsken, og dejen bliver fastere i løbet af hævetiden. Melmængden afhænger også af, om man ælter dejen på maskine eller i hånden - maskinen ælter ofte mere mel i.

Gær og hævetid

Brug mindre gær og længere hævetid. Gærrester kan holde sig på køl i et par uger i en lille beholder eller pakket i film.

LÆS MERE: Vil du gerne bage dit eget rugbrød, så prøv denne opskrift på surdejsrugbrød med masser af kerner. Det smager med garanti bedre end det du kan købe i supermarkedet.

Det søde og det sure

En lille smule sukker og eddike i dejen giver næring til gæren. Syrnede mælkeprodukter virker også bageforbedrende og giver god smag og forlænger holdbarheden. Byt gerne op til halvdelen af væsken ud med surmælksprodukt.

Ovne

Der er stor forskel på ovne, så du skal altid tjekke dit bagværk, når totredjedele af bagetiden er gået.