Muffins med broccoli og kylling

Lars Ranek

Disse muffins skal nok vinde familiens hjerter

INGREDIENSER

1 spsk ekstra jomfruolivenolie 

150 g broccoli, skåret i meget små buketter

2 spsk finthakket salvie 

1 spsk finthakket rosmarin 

2 fed finthakket hvidløg  

Fintrevet skal af 1 økologisk citron 

salt

100 g rugmel 

250 g fintsigtet speltmel

3 tsk bagepulver  

1 tsk salt 

2½ dl mælk – rismælk, sojamælk eller komælk

½ dl ekstra jomfruolivenolie 

2 æg 

½ groftrevet squash, ca. 200 g

125 g kyllingerester (uden skind), skæres i små terninger eller strimler

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Overhæld broccolibuketterne med kogende vand og lad dem stå et par minutter. 

Svits hvidløg i olien, tilsæt salvie og rosmarin og derefter broccoli og svits 3-4 minutter.

Smag til med citronskal og salt.

Sigt rugmel, speltmel og bagepulver i en skål. I en anden skål blandes mælk, olie, æg og squash, og melet og salt vendes i.

Vend også det grove mel i, der blev tilovers i sigten.

Det skal kun lige blandes sammen, det må ikke røres længe, da det gør dejen tung.

Tilsæt broccoliblandingen og kylling og fordel dejen i smurte muffinforme.

Bag dem 20-25 minutter. Test efter 20 minutter med en lille træpind, tændstik eller tandstik, om de er bagt i midten.

Kommer den ud uden dej, er de færdige. 

I galleriet herunder kan du finde 7 fødevarer, der booster din forbrænding

7 fødevarer der booster din forbrænding