Madbrød

Tid: 20 min. + hævetid + bagningSkær de hyggelige runde brød i tykke skiver og nyd dem som tilbehør til fx en fyldig tomatsuppe.50 g gær2½ dl lunt

Tid: 20 min. + hævetid + bagning

Skær de hyggelige runde brød i tykke skiver og nyd dem som tilbehør til fx en fyldig tomatsuppe.

50 g gær
2½ dl lunt vand
1 æg
½ spsk sukker
1 tsk salt
75 g (¾ dl) olie
50 g revet ost
100 g skinke i strimler
150 g durummel
Ca. 450 g hvedemel
1 sammenpisket æg eller mælk til pensling

Rør gæren ud i lidt af det lune vand og hæld resten af vandet, æg, sukker, salt, olie, ost og skinke i. Rør det sammen og ælt de to slags mel i til dejen slipper bordet/skålen. Lad den hæve tildækket i 1 time. Ælt dejen igennem og form to runde brød. Pensl med sammenpisket æg eller mælk. Lad dem hæve i yderligere 30 min. Bag dem ved 180 grader i ca. 30 min.