Julesmåkager: Julekranse

Julesmåkager - julekranse på bord

Opskrift: Hvis du ønsker et alternativ til klassiske julesmåkager, skal du prøve disse julekranse - prøv dem også til morgenmaden

Julesmåkager: Julekranse

(ca. 16 stk.)

Det skal du bruge til julekranse

2 dl mælk
50 g gær
1 æg
1 dl sukker
1 tsk kardemomme
1 knsp. salt
Ca. 300 g hvedemel
75 g smør
Æg til pensling

Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
50 g sukat
50 g pomerans eller hakket kandiseret appelsinskal

Drys:
½ dl perlesukker
50 g mandelflager

Mere inspiration til julesmåkager? Se otte af SØNDAGs bedste julekager

Det skal du bruge til julekranse

Lun mælken og rør gæren ud heri. Lad det hvile 5 min. Pisk ægget i. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og 2/3 af melet. Smuldr smørret i dejen og ælt dejen godt igennem med resten af melet. Dejen skal være blød, men ikke klistret.

Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min. Ælt dejen let igennem og tril den til en lang pølse, der trilles flad, ca. 15 cm bred.

Rør smør og sukker sammen og fordel remoncen på dejen. Drys med revet marcipan, sukat og pomerans, skær dejen i strimler og sno dem til spiraler.

Form spiralerne til kranse, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, det tager ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker samt mandelflager.

Bag kransene ved 200 grader i ca.15 min.

Prøv også familien Bezzelts julesmåkager