Italiensk ostekage med et frisk pust af citrus

Opskrift: Den smukke kage pryder ethvert kagebord eller troner som dessert, men vigtigst af alt er den cremet og smager som en drøm

Italiensk ostekage med citrus (Tid: 20 min. + Ovntid: 65 min.)

Ingredienser
(10 pers.)
200 g digestivekiks
110 g smeltet smør
250 g ricotta (1 bæger)
250 g mascarpone (1 bæger)
110 g farin
3 æg
Skal af ½ øko-appelsin
Skal af ½ øko-citron

PYNT:
Flormelis og
frysetørret hindbær

LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her

Fremgangsmåde
Blend kiks med smør, fordel massen i en smurt springform, diam. 20 cm, med bagepapir i bunden. Sæt den i køleskab, mens cremen tilberedes:

Rør ricotta og mascarpone med farin til en lind masse. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hver.

Vend fintrevet appelsin- og citronskal i fyldet og fordel det på den kolde bund.

Bag kagen i en 160 grader varm ovn i 60-65 min.

Serveres helt afkølet med drys af flormelis og f.eks. frysetørret hindbær.

LÆS MERE: Vil du gerne prøve kræfter med det italienske køkken? SØNDAG har samlet nogle super-lækre opskrifter til dig, som vi kalder: Italiensk for begyndere, se dem her