Hvid chokolade-daddeltærte uden mel

Opskrift: Er du vild med nødder, dadler og chokolade - Så sæt tænderne i den lækreste tærte til eftermiddagskaffen

Hvid chokolade-daddeltærte (Tid: 20 min. + bagetid)

Ingredienser
200 g mørk chokolade
120 g hvid chokolade
120 g mandler
80 g hasselnødder
250 g tørrede dadler, udstenede
25 g smør
4½ æggehvider, pasteuriserede (3 bægre)
Lidt salt
60 g sukker
25 g hvid chokolade til pynt

Er du vild med chokolade? Under opskriften har SØNDAG samlet 25 himmelske opskrifter med chokolade

LÆS MERE: Tærte kan være en fremragende måde at komme restvare i køleskabet til livs. Få inspiration til en "hvad-du-har-tærte", her

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.

Hak chokoladen groft med en stor kniv og kom den i en skål.

Blend mandler og nødder til fint mel og hæld i skålen med chokoladen.

Hak dadlerne groft og vend dem med nødder, chokolade og smeltet smør.

Pisk æggehviderne stive med salt og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.

Fold blandingen i chokolademassen og vend til en ensartet dej.

For en rund tærteform, diam. 20 cm, med bagepapir og hæld dejen i.

Bag den i ovnen i 35-40 min. og afkøl inden servering pyntet med hvid chokolade.

LÆS MERE: Chokolade er ikke nødvendigvis skidt, hvis du vil tabe dig, læs her hvorfor lidt chokolade er godt for slankekuren