Grydebrød

Bjørn Jakobsen

Skal dit brød være ekstra blødt med sprød skorpe - så bag det i gryde!

HÆVETID: 12 TIMER

BAGNING: 30 MIN. + 15 MIN. 

Opskriften giver 1 STK.

Ingredienser:

¼ pakke gær

2 tsk salt

250 g manitobamel

Ca. 300 g hvedemel, tipo 00

1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i 3½ dl lunkent vand og tilsæt salt og manitobamel.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.

Hæld olivenolie i en skål og læg dejen heri. Dæk med husholdningsfilm og sæt dejen i køleskabet 12 timer eller gerne natten over.

Pensl en støbejernsgryde indvendig med olivenolie og sæt den i ovnen. 

Opvarm ovnen til 230 grader.

Tag gryden ud af ovnen og vend straks dejen ned i den. Læg låg på og sæt hurtigt gryden i ovnen. Bag brødet i 30 min. med låg, fjern låget og bag i yderligere 15 min., til brødet er gyldent. 

Afkøl det på en rist.

Brød - i 6 spændende varianter