Gammeldags fastelavnsboller med creme

gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller: Fastelavnsboller med creme og glasur kan næsten ikke blive mere himmelsk, så lav en klassiker til børnene

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Selvfølgelig skal man da have fastelavnsboller til fastelavn!

Der findes efterhånden mange forskellige fastelavnsboller - åbne eller lukkede fastelavnsboller, dem af wienerbrød med flødeskum, eller dem med creme eller marmelade.

En klassisk, gammeldags fastelavnsbolle er faktisk ikke så sød, og selve bollen er fuldstændig ligesom en klassisk tebolle - fyldt med vaniljecreme og med glasur på toppen.

Hører du også til dem, der sværger til de gammeldags fastelavnsboller, er denne opskrift lige den opskrift, du leder efter. Dette et nemlig en opskrift på helt klassiske gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur.

Opskrift: 

Ca. 15 uimodståelige gammeldags fastelavnsboller

Det skal du bruge
50 g gær
1 tsk sukker
1½ dl mælk
100 g smør
½ tsk salt
1 æg
Ca. 400 g mel
Æg til pensling

Creme:
2½ dl mælk
4 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Korn af 1 stang vanilje

Glasur af flormelis og vand

LÆS MERE: Udover gammeldags fastelavnsboller findes der et hav af varianter. Vi har samlet vores fem bedste opskrifter på fastelavnsboller til dig lige her

Sådan gør du
Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i. Tilsæt blødt smør, salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.

Lad den hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.

Creme:

Kog mælken op. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Pisk den i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning og hæld cremen i en skål og stil til afkøling.

Når dejen har hævet, deles den i ca. 15 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn grundigt.

Lad dine fastelavnsboller efterhæve på bagepapir med sammenføjningen nedad.

Pensl evt. fastelavnsbollerne med æg og bag dem ved 210 grader i 12-15 min. Afkøl de nybagte gammeldags fastelavnsboller på en rist og pynt dem med glasur.

LÆS MERE: Prøv også boller helt uden noget, som kun trænger til rigeligt tandsmør, når de kommer varme ud af ovnen