Frokost-madbrød

Tid: 20 min. + 3 timers hæve- og bagetidHer er brødet, hvor du kan variere de 200 g af melet med fx speltmel eller grahamsmel, som jo er

Tid: 20 min. + 3 timers hæve- og bagetid

Her er brødet, hvor du kan variere de 200 g af melet med fx speltmel eller grahamsmel, som jo er fuldkornshvedemel. Endelig kan du komme græskarkerner eller hørfrø i. Eksperimentér gerne med det grove mel og de sunde, fede kerner. Portionen giver 2 brød (20 skiver)

25 g gær
5 dl lunkent vand
1 tsk akaciehonning
1 spsk havsalt
200 g durumhvedemel
500 g hvedemel
Havsalt og friskkværnet sort peber

Rør gæren ud i det lunkne vand og rør de resterende ingredienser i. Ælt dejen godt og lad den hæve i 2 timer under et klæde - gerne et lunt sted.

Ælt dejen igen og form den til 2 aflange brød. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter.

Snit brødene på tværs, pensl dem med vand, krydr med masser af salt og peber og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter.

Proteinenergi: 11 pct.
Fedtenergi: 4 pct.
Kulhydratenergi: 85 pct.
133 kcal pr. skive