Foccacia med squash og tomat

20 suveræne smørrebrød fra Ida Davidsen

Kom squash i dit brød og få en dejlig saftig og velsmagende krumme. Foccacia med squash og tomat er super lækkert tilbehør til hoved- eller forretten.

TiD: 40 min. inkl. bagetid + hævning: 2 x 45 min.

1 stor foccacia, mindst 12 skiver

Det skal du bruge
25 g gær
2½ dl vand
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
150 g fuldkornsdurumhvede
250 g squash
350 g hvedemel
100 g cherrytomater
75 g babymozzarella
Frisk oregano
2 spsk olivenolie

Har du mere squash tilovers? Prøv denne lækre opskrift på squashkage med osteglasur

Sådan gør du
1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie, durummel og groftrevet squash. Lad det trække 10 min. og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 45 min.

2. Slå dejen ned og form den til et stort fladt brød.

3. Fordel halve cherrytomater, mozzarella og oregano på toppen. Dryp med olivenolie og lad brødet hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 45 min.

4. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 20 min. ved 225 grader.

Prøv også denne opskrift på foccacia med kantareller

Er du vild med smørrebrød? Klik dig igennem galleriet med 20 suveræne opskrifter på smørrebrød fra Ida Davidsen: