Focaccia med kantareller

25 opskrifter med chokolade

Denne opskrift på focaccia med kantareller er essensen efteråret. Skovene bugner af svampe, så allier dig med en god svampebog og træk gummistøvlerne på. God svampejagt!

Focaccia til 4 pers.

Det skal du bruge - brød
3½ dl vand
1 tsk havsalt
1 tsk sukker
Ca. 7 dl hvedemel
3 spsk olivenolie
25 g gær

Det skal du bruge - Topping
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
2-3 spsk finthakket timian
200-300 g (ca. 1 dl) tragtkantareller eller alm. kantareller
100 g revet hvid cheddar
Flagesalt

Server en gennemfør italiensk menu med svampe som tema, med focaccia med kantareller som tilbehør til cremet pasta med valnødder og svampe. Få opskriften her

Sådan gør du
Smuldr gæren i lunkent vand i en skål, tilsæt de tørre ingredienser og slut af med olien. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve i 1 time.
Fordel dejen i en smurt bradepande, lad den hæve i 20 min., og pensl så med olie.
Rens kantarellerne, og skær dem i halve. Steg kantarellerne på en pande, så overflødig væske fordamper, krydr med salt og peber, og stil til side. Fordel kantareller, timian og ost på dejen og strø med flagesalt.
Bag din focaccia med kantareller i ovnen i 20 min. ved 200 grader.

Som den perfekte afslutning på din italienske menu skal du selvfølgelig have tiramisu. Og vil du samtidig gennemføre svampetemaet, er tiramisu også en dejligt svampet dessert

Vil du hellere have chokoladekage til dessert, kan du klikke dig igennem galleriet herunder: