Fastelavnsboller med vaniljeflødeskum

fastelavnsboller

Klassiske fastelavnsboller med masser af vaniljeflødeskum - få opskriften lige her, og prøv dem idag!

Her er en opskrift på fastelavnsboller, hvor du ikke bager fyldet med, men fylder dine boller med blød og sød vaniljeflødeskum, når de er bagt.

Fastelavnsboller med vaniljeflødeskum

Ca. 15 stk.

Det skal du bruge til fastelavnsboller

50 g gær
1 tsk sukker
1½ dl mælk
100 g smør
½ tsk salt
1 æg
Ca. 400 g mel
Æg til pensling
Fløde
Vanlije
Flormelis

LÆS MERE: Få flere dejlige opskrifter på fantastiske fastelavnsboller her

Sådan laver du fastelavnsboller med vaniljeflødeskum

Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i. Tilsæt blødt smør, salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.

Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.

Form til boller, som efterhæver i 15 min. Pensl med æg og bag ved 210 grader i 12-15 min.

Flæk de færdigbagte boller og fyld med flødeskum smagt til med lidt vanilje og flormelis og drys med flormelis.

Server de færdige boller med vaniljeflødeskum sammen med en stor kop varm kakao, når ungerne har slået katten af tønden.

LÆS MERE: Prøv også denne nemme opskrift på gammeldags fastelavnsboller

5 fantastiske fastelavnsboller