Fastelavnsboller med marcipan og rosiner

fastelavnsboller med marcipan og rosiner

Opskrift: Rosinerne og marcipanen giver disse fastelavnsboller en lækker sødme og ser flotte ud når de spises - så prøv de lidt anderledes fastelavnsboller, når der slås katten af tønden

Synes du, gammeldags fastelavnsboller med glasur og vaniljecreme er lidt for forudsigeligt?

Så er denne opskrift på fastelavnsboller fyldt med sød marcipan og rosiner nok lige noget for dig.

Dejen til disse fastelavnsboller er helt klassisk, men fyldet er overraskende og samtidig dejligt frisk og lækkert.

Fastelavnsboller med rosiner og marcipan

Ca. 15 fantastiske fastelavnsboller

Det skal du bruge
50 g gær
1 tsk sukker
1½ dl mælk
100 g smør
½ tsk salt
1 æg
Ca. 400 g mel
Æg til pensling

Fyld:
150 g marcipan
100 g rosiner
1 stor spsk blødt smør
Revet skal fra øko-appelsin

LÆS MERE: Kan du slet ikke få nok fastelavnsboller? Så klik her og få fem fantastiske opskrifter på lækre fastelavnsboller

Sådan laver du fastelavnsboller med rosiner og marcipan
Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i. Tilsæt blødt smør, salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.

Lad den hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.

Riv marcipanen op i en skål og kom rosiner, smør og lidt appelsinskal i. Mos sammen.

Når dejen til fastelavnsboller har hævet, deles den i ca. 15 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med marcipanblandingen.

Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn grundigt. Lad dine fastelavnsboller efterhæve på bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensl evt. med æg og bag ved 210 grader i 12-15 min.

LÆS MERE: Er du helt vild med kombinationen af rosiner og marcipan, kan du også prøve SØNDAGs lækre kringle, klik her og få opskriften