Brød med ost, squash og persille

Her får du et brød med masser af smag og luftighed

HÆVETID: 2 X 1 TIME

BAGNING: 35-40 MIN. 

Opskriften giver 1 STK.

Ingredienser:

25 g gær 

2 tsk salt

1 tsk sukker

1 spsk olivenolie

½ revet squash

¼ dl hakket persille

200 g revet ost, emmentaler eller gouda

Ca. 550 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand og tilsæt salt, sukker, olie, squash, persille og ost. Rør halvdelen af hvedemelet i dejen og tilsæt resten lidt ad gangen.

Ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig og lad den hæve tildækket i 1 time.

Form dejen til en aflang pølse og læg den i en smurt rugbrødsform, ca. 2 liter.

Lad dejen hæve lunt under et fugtigt viskestykke i 1 time.

Snit brødet og bag det ved 175 grader i 35-40 min.

Tag det ud af formen, bank på undersiden – lyder det hult, er brødet bagt, ellers giv det lidt mere uden form.

Afkøl på rist og skær det i skiver.