Brød der ikke skal æltes

Endelig en opskrift på brød der ikke skal æltes. Brødet hæver natten over, så du nemt får lækkert friskbagt brød næste morgen

Det klister og er tung og besværligt, og det tager så lang tid at ælte brød ordentligt igennem. Er det også dine undskyldning for ikke at bage dit eget brød?

Nu har du altså ikke længere nogen undskyldning, for her får du en super nem opskrift på hjemmebagt brød der ikke skal æltes.

Skal du have nybagt brød til morgenmad, må du i gang med det aftenen før, for dette brød skal hæve i ret lang tid. Tilgengæld er arbejdstiden minimal, fordi du ikke skal ælte dit brød, så det er faktisk et ideelt brød at servere til morgenmad.
 

Brød der ikke skal æltes

1 brød

Det skal du bruge
365 g vand
4 g salt
5 g gær
10 g olivenolie
400 g hvedemel, erstat evt. noget af det med grahamsmel, fuldkornsmel, rugmel eller spelt.

Vil du være sikker på at dit brød lykkes? Her er 4 tips til en vellykket bagning

Sådan gør du
Hæld alle ingredienserne til dit brød i skålen. Rør det hele sammen med en dejskraber.

Pak skålen den ind i husholdningsfilm, så dejen ikke tørrer ud, mens den hæver. Sæt til hævning, evt. koldt over natten.

Fjern husholdningsfilm, og kom dit brød i en form og sæt det i en 250 grader varm ovn (ikke varmluft) i 35 min.

Skru ned til 220 grader, vend det varme brød ud af formen og bag det yderligere 15 min. med bunden opad.

Når dit brød er færdigt, skal det lyde hult, når du banker på det.

Lad det nybagte brød hvile nogle minutter, inden du skærer det i skiver. Server dit hjemmebagte brød med koldt smør og dit yndlingspålæg.

Tip: En Bread Maker-brødform (som den på billedet) er rigtig smart til dette brød: brødet samles, hæver og bages i samme form.

Langtidshævning gør bare brødet lige det lækrere! Få opskriften på langtidshævede boller her

Brug dit hjemmebagte brød til hjemmelavede smørrebrød. Her får du 20 af Ida Davidsens bedste smørrebrød:

20 suveræne smørrebrød fra Ida Davidsen