1 dej = 3 slags småkager

Opskrift: Nemmere kan det næsten ikke blive - 1 dej og du får tre forskellige slags kager, en fantastisk værtindegave til julens mange besøg

Fredag d. 9. november 2012 - af Gitte Heidi Rasmussen, foto: Bjørn Jakobsen

1 dej = 3 slags småkager (ca. 40 stk.)

Ingredienser
Basisdej:
250 g smør
350 g hvedemel
1 stang vanilje
200 g sukker
1 æg str. S eller M

Mandelkager:
1 portion basisdej
50 g hakkede mandler
½ dl groft rørsukker eller perlesukker

Chokoladeappelsinkager:
1 portion basisdej
75 g hakket mørk chokolade
50 g hakket kandiseret appelsinskal eller pomerans

Spiralkager:
1 portion basisdej
2 spsk kakao

LÆS MERE: SØNDAG har samlet julens bedste hjemmebag, find alle opskrifterne her

Fremgangsmåde
Basisdej:
Smuldr smørret i melet. Bland med vaniljekorn samt sukker og saml dejen med æg.

Mandelkager:
Hvis dejen er meget blød, lægges den i køleskabet, inden den trilles i pølser, diam. ca. 5 cm. Bland mandler og sukker i en bradepande og tril dejen godt i blandingen.

Chokoladeappelsinkager:
Bland dejen med hakket chokolade samt appelsin og tril den til pølser, diam. ca. 5 cm.

Spiralkager:
Del dejen i to og ælt den ene halvdel med kakao. Del hver dej i to og tril til pølser - fire i alt. Læg de fire ruller oven på hinanden i miks og rul let til en rulle. Læg den på køl pakket ind i folie, til den er fast.

For alle tre slags:
Skær dejpølsen i 5 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10 min. Læg kagerne til afkøling på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

LÆS MERE: Småkager er en rigtig god og personlig værtindegave, men er du i tvivl om hvad en god gave er, så læs mere her

SØNDAGs shop