2 slags dip

2 slags dip

Dip med sødkartoffel og dip med ærter

Dip med sødkartoffel

Tid: 35 min.

325 g sødkartoffel
75 g røde linser
1 fed hvidløg
1 knsp. koriander (kan udelades)
1 knsp. stødt spidskommen (kan udelades)
3 spsk. tahin (kan udelades)
Salt og peber

Sådan tilbereder du dip med sødkartoffel:

Skræl og skær kartoflerne i tern.
Kog kartofler og linser møre i letsaltet vand, ca. 20 min. Dræn og lad køle af.
Hak hvidløget.
Blend kartofler og linser med hvidløg, koriander, spidskommen og tahin. Smag til med salt, peber og evt. flere krydderier og tahin.
Brug dippen til f.eks. sprøde grøntsager i stænger.

Dip dig sund

Nem ærtedip med mynte

Tid: 25 min

400 g frosne grønne ærter
5-10 stilke mynte
50 g cremefraiche 18 % eller yoghurt 10 %
2 tsk. citronsaft
Salt og peber

Sådan tilbereder du dip med ærter og mynte:

Hæld kogende vand over ærterne, hæld det fra og gentag. Bruger du friske ærter, behøver du ikke at hælde kogende vand over.
Hak myntebladene og blend dem med ærterne.
Rør cremefraiche i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
OBS! Der er stor forskel på, hvor kraftig mynte er, så du må smage dig frem.

En dip med tun er også lækkert til forret. Se opskriften her.