Ugens SØNDAG: Mød tv-vært Mette Vibe Utzon.. om jobskifte og om at tackle modgang

I denne uge møder du tv-vært Mette Vibe Ytzon, som fortæller om jobskifte, om at klippe håret kort og om tackle modgang. Vi tænder op for grillen og laver lækre opskrifter med nye kartofler.

 

Mød Mette Vibe Utzon

Mette Vibe Utzon har været gift to gange. Begge gange med mænd, der som hende selv, er journalister. Men kæresten Jan er ikke journalist. Faktisk minder Mette og ham ikke rigtig om hinanden, men det behøver nu slet ikke være en dårlig ting. Det fortæller hun i denne uges SØNDAG

 

Lækre nye kartofler

De nye danske kartofler har vi glædet os til hele vinteren, og nu er de her – lige til at koge nænsomt og servere med smør og lidt salt. Prøv også de fine knolde i lækre salater og som tilbehør – her får du seks smagsprøver.

 

Grillhygge på terrassen

Der er ikke noget hyggeligere end at invitere naboerne til grillaften på terrassen. Vi har indrettet et lille udekøkken og dækket fint op – og præsenterer det grilltilbehør, der
hitter lige nu. Så start grillsæsonen, og flyt udendørs ...
 

SØNDAG nr. 22 er på gaden mandag d. 30. maj 2016.

Vil du have abonnement på SØNDAG? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud

Kære læser

Noget af det, jeg glæder mig mest til i løbet af året, er de lækre nye grøntsager, vi bliver forkælet med her i foråret. Og blandt det allerbedste, hvis man spørger mig, er de nye kartofler. Det er simpelthen en udsøgt fornøjelse at sætte tænderne i sådan en lille sag, som selvfølgelig skal være så nyopgravet som overhovedet muligt. Og jeg glæder mig som en vanvittig i månederne op til, de kommer. De første af slagsen spiser jeg helt enkelt – kogt i godt saltet vand med en stilk løvstikke – med smør og salt, og jeg spiser mange af dem. Men efterhånden begynder jeg også at spise dem på andre måder. Det kan for eksempel være i salater eller grillet med forskellig slags dip til (prøv rygeost, det smager fantastisk). Kartoflen har til tider været regnet for usund – jeg er faktisk ikke helt klar over, om det stadig er tilfældet – fordi den indeholder stivelse og kulhydrat, men ikke 10 vilde heste skal få mig til at droppe den. Og jo, jeg spiser også kartofler om vinteren, både kogte, men også stegte, ovnbagte og som kartoffelmos, så er det indrømmet … Men foreløbig venter sæsonen med de nye, uhmmm! Hvis du også er fan af kartofler, så slå op på siderne 82-85, for her er der lækre bud på, hvad du kan lave af gode ting med de nye kartofler. Velbekomme

God fornøjelse med ugens blad. 

Stinne Bjerre, chefredaktør