Bente: Varmestuestrik er mit livsværk

En dag kom Bente Vindings mand Jens hjem efter i ti graders frost at have mødt en hjemløs, der gik rundt og frøs i sandaler uden sokker. Det fik Bente til at køre ned med et par sokker til den frysende mand, og sådan blev Varmestuestrik til

I løbet af få år er foreningen voksede Bente Vindings strikke-initiativ fra at være 10 kvinder til at være op imod 600 strikkere.

–  Vi har ikke så mange krav til vores strikkere, de må strikke efter de mønstre, de vil, og de må stort set strikke, hvad de vil. De skal kun levere en ting om året, men meget gerne mere.

Kender du en kvinde, der gør en forskel? Nu kan du nominere hende til SØNDAGs Heltindepris og give hende et kæmpe skulderklap og hendes sag en økonomisk indsprøjtning på 25.000 kroner. Se hvordan du nominerer hende til heltindeprisen her!

Strikkerne er i alle aldre. Bogstaveligt talt. De yngste er omkring 7 år, mens de ældre er oppe i nærheden af 95. Bente forklarer, hvordan det at være varmestuestikker også kan være en meget social ting.

–   Det kan være bedstemor, der strikker sammen med sit barnebarn og dermed viser, hvordan man kan hygge sig sammen, mens man gør noget, der bringer glæde til andre

Et livsværk

De mange stikkere har Varmestuestrik fået fat i via nettet. Her bakker mennesker landet over op om projektet. Og der er ingen tvivl om, at det også er et hit blandt de mennesker, som modtager hjælpen.

– Strømperne er i høj kurs især blandt de hjemløse. Vi strikker altid i uld, for uldsokker holder fødderne varme. Men det er også vigtigt for de hjemløse med huer, handsker og halstørklæder.

Garnet bliver doneret af butikker, private og fonde og skal sorteres før det bliver sendt ud til projektets godt 600 varmestuestrikkere, der strikker strømper, huer, halstørklæder og meget andet til socialt udsatte i Danmark.

– Varmestuestrik er mit livsværk. Vi begyndte uden at have en krone til at kaste i projektet. Og det er min drøm, at alle de dygtige frivillige forsætter, når jeg ikke er her mere. 

Læs mere om SØNDAGs Heltindepris her!